Fon'un temel yatırım stratejisi, Türk ve yabancı kamu ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yaparken, faiz arbitrajı olanaklarından da faydalanarak Türk Lirası bazında mutlak getiri yaratmaktır. Fon, kısa, orta ve uzun vadeli Türk ve yabancı, kamu ve özel sektör borçlanma araçlarında, değişik vadeler arasında çeşitlendirilmiş bir portföy taşıyabileceği gibi mutlak getiri yaratmak amacıyla verim eğrisi üzerine yayılmış ya da belli bir vadeye odaklanmış bir portföy yapısı da oluşturabilir. Bu stratejiyi tamamlayıcı olarak kur ve faiz riskinden korunmak amacıyla ve/veya tamamen yatırım amaçlı, Türk Lirası, yabancı para ve/veya çapraz kurlarda ve faiz türevlerinde pozisyon alabilir.
Fon, tüm para birimleri cinsinden olan yerli ve/veya yabancı her türlü yatırım aracına yatırım yapabilecektir. Fon, yatırım öngörüsü doğrultusunda hem TL hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına, Kurulca uygun görülen diğer yatırım araçlarına, finansal işlemlere ve menkul kıymetlere yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmayı amaçlamaktadır. Fon portföyü, Tebliğ'in 4. maddesinde belirtilen tüm varlık ve işlemlerden oluşabilir.
Fon portföyüne dahil edilen yabancı para ve sermaye piyasası araçları (Türkiye'de kurulan ve unvanında ?Yabancı? ibaresi geçen yatırım fonları da dahil) fon toplam değerinin %80'i ve fazlası olamaz. Söz konusu oranın hesaplanmasında portföye dahil edilen yabancı borsa yatırım fonu katılma payları da dikkate alınır. Ayrıca, fon portföyüne dahil edilen döviz cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarının değeri (Türkiye'de kurulan ve unvanında ?Döviz? ibaresi geçen yatırım fonları da dahil) fon toplam değerinin %80'i ve fazlası olamaz.
Arbitraj olanaklarının oluştuğu süreçlerde Fon, kaldıraç imkanlarını kullanarak daha yüksek miktarda pozisyon alabilecek ve fon yöneticisinin öngörüsü çerçevesinde bu pozisyonlar vadeye kadar veya fiyat anomalisi düzelene kadar taşınabilecektir. Yukarıda belirtilen strateji çerçevesinde, hazine bonosu ve devlet tahvili verim eğrisi üzerinde oluşan anomaliler ve enflasyona endeksli bonolarda enflasyon oranlarındaki gerçekleşmelerden/beklentilerden kaynaklanan fırsatlardan faydalanmak amacıyla yatırım stratejileri oluşturabilir. Aynı zamanda hazine ihalelerine ve değişim ihalelerine katılımda bulunulabilir. Ayrıca, kamu ve özel sektör borçlanma araçlarının benzer vadelerdeki risk primlerinde oluşabilecek farklılıklardan faydalanmak için pozisyon alınabilir.