Kurucu, fonun katılma payı sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde temsili, yönetimi, yönetiminin denetlenmesi ile faaliyetlerinin içtüzük ve izahname hükümlerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Kurucu fona ait varlıklar üzerinde kendi adına ve fon hesabına mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tasarrufta bulunmaya ve bundan doğan hakları kullanmaya yetkilidir. Fonun faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında portföy yöneticiliği hizmeti de dahil olmak üzere dışarıdan hizmet alınması, Kurucunun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Fon portföyü, kolektif portföy yöneticiliğine ilişkin PYŞ Tebliği'nde belirtilen ilkeler ve fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve haklara ilişkin Tebliğ'de yer alan sınırlamalar çerçevesinde yönetilir.
Fon portföy sınırlamaları itibarıyla, Tebliğ'in 6. maddesi çerçevesinde katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılmak üzere kurulmuş olan ?Serbest Fon? niteliğindedir.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili düzenlemeleri ve bu izahnamede belirtilen esaslar kapsamında Fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve işlemler portföy yöneticisi tarafından mevzuata uygun olarak seçilir. Fon portföyü, Tebliğ'in 4. maddesinde belirtilen tüm varlık ve işlemlerden oluşabilir. Fon, Tebliğ'in 25. maddesinde yer alan serbest fonlara dair esaslara uyacaktır.
Fon'un yatırım stratejisi; yapay zekaya dayalı algoritma stratejileri kullanarak, yatırımcılara reel getiri sağlanmasıdır. Bu strateji çerçevesinde yapay zeka tabanlı yazılım ve/veya yazılımlar kullanılır. Derin öğrenme/yapay sinir ağları metodolojileri ile oluşturulan modeller vasıtasıyla elde edilen alım/satım kararları, portföy yöneticileri tarafından değerlendirilir, yatırım kararları oluşturulur.
Fonun içerisinde yatırım yapılacak varlıkların seçimi ve ağırlıklarının belirlenmesi sürecinde yapay zeka tabanlı portföy optimizasyon modeli Magnus çıktıları baz alınır. Varlıkların geçmiş fiyatları, rakip varlıkların geçmiş fiyatları, makro ekonomik göstergeler (büyüme, enflasyon, faiz oranları, işsizlik vb.), mikro ekonomik göstergeler (piyasa değeri, PD/DD, dönem net kar veya zararı, varlıklar toplamı vb.), piyasa verileri (endeks, döviz kurları vb.), teknik analiz indikatörleri (momentum, volatilite, hacim, trend vb.), finansal modeller (Ortalama Varyans Portföy Optimizasyonu vb.), optimizasyon amaç fonksiyonları (Sharpe vb.), optimizasyon kısıtları (varlık ağırlık kısıtları vb.) ve istatistiksel modeller (Kovaryans Matrisi vb.) kullanılarak optimal portföy oluşturulur. Portföyde güncelleme önerileri periyot ve eşik değer bazlı yapılır. Piyasa koşulları ve portföy yöneticisi görüşleri doğrultusunda daha sık periyotlarda portföyde değişiklik yapılabilir.
Bu kapsamda Fon Türkiye'de mukim şirketler tarafından ihraç edilmiş özel sektör menkul kıymetlerine (ortaklık payları ve borçlanma araçları) ve kamu borçlanma araçlarına (DİBS), repo, ters repo, Takasbank para piyasası, kamu ve özel sektör tarafından ihraç edilen kira sertifikaları ve varlığa dayalı menkul kıymetlere yatırım yapabilir. Fon ayrıca, yurt dışı ihraççıların çıkarmış olduğu TL cinsi menkul kıymetler, varantlar, sertifikalar, yurt içi ve yurt dışında kurulmuş olan borsa yatırım fonları, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları dahil olmak üzere yatırım fonları katılma payları ve her türlü yatırım ortaklığı payları alınabilir. Fon süreklilik arz etmeyecek şekilde mevduata yatırım yapabilir.