Fon, büyüme potansiyeli yüksek şirketlere sermaye aktarımı, pay devri yoluyla ortaklık veya girişim şirketinin kurucusu olmayı hedeflemektedir.
Fon'un planlanan ana yatırım stratejisi öncelikli olarak tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapmaktır.
Buna ek olarak Fon, altyapı yatırım ve hizmetleri, inşaat, sağlık, madencilik, finans, bilişim, teknoloji, ulaştırma, imalat, enerji ve benzeri yatırım hizmetleri kollarında faaliyet gösteren şirketlere ve potansiyel görmesi durumunda, bu sektörlerin dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren girişim şirketlerine de yatırım yapabilecektir.
Fon girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarına yatırım yapabilir. Yatırımlardan kaynaklanan riskin yatırıma yönlendirilen anapara miktarı ile sınırlı olması kaydıyla sadece III-52.4 sayılı Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde tanımlanan girişim şirketlerine sermaye yatırımı yapmak üzere yurtdışında kolektif yatırım amacıyla kurulan kuruluşlara yatırımlardan kaynaklanan riskin yatırıma yönlendirilen anapara miktarı ile sınırlı olması kaydıyla doğrudan yatırım yapabilir.
Fon yatırım yapıldığı tarih itibarıyla yurt dışında kurulu olmakla birlikte son yıllık finansal tablolarına göre varlıklarının en az %80'i Türkiye'de kurulu bağlı ortaklık ya da iştiraklerden oluşan şirketlere de yatırım yapabilir.
Yatırım yapılacak şirketlerin seçiminde esas alınacak kriterler; kurumsal yönetim altyapısına kavuşturulabilir, operasyonel gelişime uygun, sürdürebilirlik ve katma değerli ürün yaratma potansiyeli olacaktır. Yatırımlardan çıkış stratejileri: borçlanma aracı yatırımlarından itfa veya satış, ortak olmak veya şirket kurmak yoluyla yapılan yatırımlardan ise halka arz, kurucu ortağa satış, stratejik ortağa satış veya üçüncü tarafa satış yöntemleri ile gerçekleştirilecektir.