Fon, halka açık olmayan, teknoloji tabanlı veya teknoloji üreten anonim ve limited şirketlere sermaye aktarımı veya pay devri yoluyla ortak olmayı veya girişim şirketlerinin kurucusu olmayı hedeflemektedir. Fon, girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarına, diğer girişim sermayesi yatırım fonlarına ve Tebliğ'de tanımlanan girişim şirketlerine sermaye yatırımı yapmak üzere yurtdışında kolektif yatırım amacıyla kurulan kuruluşlara da doğrudan yatırım yapabilir.
Yatırım yapılacak şirketlerin seçiminde esas alınacak kriterler (i) teknolojik ürün veya hizmetin büyüme ve gelişme potansiyeli olduğunun değerlendirilmesi; (ii) sorumluluk sahibi ve deneyimli, ilgili teknolojiye hakim, iş etiği sahibi, yönetim kadrosuna sahip olmak; (iii) hedeflenen getiriyi sağlayabilecek, büyüme potansiyeli yüksek ve operasyonel gelişime uygun iş modeli uygulamak; (iv) rekabet gücüne sahip, marka ve patent değeri olan katma değerli ürün ve hizmet portföyü oluşturabilme kabiliyetine sahip olmak; ve (v) sürdürülebilirlik olacaktır.
Yapılacak yatırımlarda imtiyazlı azınlık paylarının (normal azınlık haklarının üzerinde yönetimde söz sahibi olmaya yarayacak hukuki haklara sahip imtiyazlı paylar) satın alımı ve diğer girişim sermayesi fonlarıyla ortak yatırım yapılması gibi metotlar uygulanacaktır.
Yatırımlardan çıkış stratejileri de stratejik veya finansal yatırımcıya satış, halka arz ve kurucu ortağa veya diğer ortaklara satış olacaktır.
Aşağıdaki fon raporu, fon varlık dağılımındaki hisse senedi kategorisinde yer alan hisseleri içermektedir.
Portföy dağılımları için hemen İnfo Yatırım hesap numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. İnfo müşterisi değilseniz formu doldurun, analiz sayfasına ulaşın.