Kurucu, fonun katılma payı sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde temsili, yönetimi, yönetiminin denetlenmesi ile faaliyetlerinin içtüzük ve izahname hükümlerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Kurucu fona ait varlıklar üzerinde kendi adına ve fon hesabına mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tasarrufta bulunmaya ve bundan doğan hakları kullanmaya yetkilidir. Fonun faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında portföy yöneticiliği hizmeti de dahil olmak üzere dışarıdan hizmet alınması, Kurucunun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
Fon portföyü, kolektif portföy yöneticiliğine ilişkin PYŞ Tebliği'nde belirtilen ilkeler ve fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve haklara ilişkin Tebliğ'de yer alan sınırlamalar çerçevesinde yönetilir.
Fon katılma payları Tebliğ'in ilgili hükümleri çerçevesinde sadece nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon statüsündedir. Fon portföyüne alınacak finansal varlıklar Kurul'un düzenlemelerine ve bu izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak seçilir ve portföy yöneticisi tarafından mevzuata uygun olarak yönetilir.
Fon portföyünün yönetiminde ve yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, Tebliğ'in 4. maddesinde belirtilen varlıklar ve işlemler ile 6. maddesinde tanımlanan fon türlerinden serbest şemsiye fon niteliğine uygun bir portföy oluşturulması esas alınır. Fon, Tebliğ'in 25. maddesinde yer alan serbest fonlara dair esaslara uyacaktır.
Fon'un yatırım stratejisi Fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılacaktır. Fon toplam değerinin geri kalan kısmı ise TL cinsinden para ve sermaye piyasası araçları ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir.
Fon, yatırım yaptığı finansal araçlardan elde edeceği gelirin bir kısmını (portföyünde bulunan borçlanma araçlarından tahsil edilen faiz/kar payı (kupon) bedelleri dikkate alınarak) yatırımcılarına her ayın ilk iş günü ödemeyi ve bu suretle yatırımcıları için belli bir nakit akışı sağlamayı hedeflemektedir. Dönemsel olarak her ayın ilk iş günü kar payı dağıtılacak olup, dağıtılacak kar payı miktarına kurucu tarafından karar verilecektir. Söz konusu finansal araçların anapara ve/veya bu araçlardan elde edilen faiz/kar payı (kupon) bedelleri, ilgili finansal araçların temerrüde düşmesi durumunda tahsil edilemeyeceği için, fon bu dönemlerde kar payı dağıtamayacaktır. Tahakkuk tarihlerinin iş günü olmaması veya Fon portföyündeki varlıklardan tahsil edilecek tahakkuk etmiş faiz/kar payı (kupon) bedellerinin İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. nezdinde blokeden çıkmaması durumunda Fon'un ödeyeceği kar payı takip eden ilk iş günü içerisinde tahakkuk ettirilerek aynı gün içerisinde yatırımcılara payları oranında ödenir. Ödenen kar payı bedelleri sonrası fon birim pay fiyatı, bu kar paylarının yarattığı etki kadar düşürülür. Kar payı ödemesi yapıldığı ve fon birim pay fiyatının düşürüldüğü günün işbu izahnamenin 5.2 maddesinde belirlenen değerleme gününe rastlaması durumunda değerleme günü takip eden ilk iş günü olarak belirlenir ve fon katılma payı alım satımına esas teşkil edecek birim pay fiyatı yeni belirlenen değerleme günü hesaplanır. Ayrıca, fon katılma payı alım satım talimatları ve bu talimatlara ilişkin ödemeler de işbu izahnamenin 5.2 maddesinde belirlenen esaslar çerçevesinde yeni değerleme günü dikkate alınarak gerçekleştirilir. Dağıtılan kar payı tutarı ve fon toplam değerine oranı da dahil olmak üzere kar payı dağıtım esaslarına ilişkin KAP'ta açıklama yapılır.
Kar payı ödemeleri de işbu izahnamenin VI. Bölümünde belirtilen pay grupları kapsamında pay grubuna ilişkin belirlenen para birimleri cinsinden yapılır.