Kurucu, fonun katılma payı sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde temsili, yönetimi, yönetiminin denetlenmesi ile faaliyetlerinin içtüzük ve izahname hükümlerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Kurucu fona ait varlıklar üzerinde kendi adına ve fon hesabına mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tasarrufta bulunmaya ve bundan doğan hakları kullanmaya yetkilidir. Fonun faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında portföy yöneticiliği hizmeti de dahil olmak üzere dışarıdan hizmet alınması, Kurucunun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Fon portföyü, kolektif portföy yöneticiliğine ilişkin PYŞ Tebliği'nde belirtilen ilkeler ve fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve haklara ilişkin Tebliğ'de yer alan sınırlamalar çerçevesinde yönetilir.
Fon katılma payları Tebliğ'in ilgili hükümleri çerçevesinde sadece nitelikli yatırımcılara satılacak serbest fon statüsündedir. Fon portföyüne alınacak finansal varlıklar Kurul'un düzenlemelerine ve bu izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak seçilir ve portföy yöneticisi tarafından mevzuata uygun olarak yönetilir.
Fon portföyünün yönetiminde ve yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, Tebliğ'in 4. maddesinde belirtilen varlıklar ve işlemler ile 6. maddesinde tanımlanan fon türlerinden serbest şemsiye fon niteliğine uygun bir portföy oluşturulması esas alınır. Fon, Tebliğ'in 25. maddesinde yer alan serbest fonlara dair esaslara uyacaktır.
Fon ana yatırım stratejisi uyarınca, fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen faizsiz finans ilkelerine uygun para ve sermaye piyasası araçlarına (kira sertifikaları, vaad sözleşmeleri, murabaha işlemleri, yerli bankalarda açılacak döviz cinsinden yatırım vekaleti (vekale) ve katılma hesapları, taahhütlü işlemler ve döviz cinsinden yatırım fonu katılma payları dahil) yatırılacaktır. Fon toplam değerinin geri kalan kısmı ise yerli ve yabancı ihraççıların faizsiz finans ilkelerine uygun ihraç edilmiş Türk Lirası, döviz ve kıymetli madenler cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılarak döviz bazında düzenli kira geliri elde edilmesi hedeflenmektedir.
Fon'un ana yatırım stratejisi, fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen faizsiz finans ilkelerine uygun para ve sermaye piyasası araçlarına (kira sertifikaları, vaad sözleşmeleri, murabaha işlemleri, yerli bankalarda açılacak döviz cinsinden yatırım vekaleti (vekale) ve katılma hesapları, taahhütlü işlemler ve döviz cinsinden yatırım fonu katılma payları dahil) yatırılacaktır. Fon toplam değerinin geri kalan kısmı ise yerli ve yabancı ihraççıların faizsiz finans ilkelerine uygun ihraç edilmiş Türk Lirası, döviz ve kıymetli madenler cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılarak döviz bazında düzenli gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.